Τρίτη 23 Μαΐου 2017

TIPS ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ


Αυτή η καταχώρηση δημιουργήθηκε για να αποφύγουμε κάποια μικρά λάθη που γίνονται φτιάχνοντας μαλάγρα τόσο για δολωσια σε αγκίστρι άλλα και για να μαλαγρωσουμε τυχών σημείο που Θέλουμε να προσελκύσουμε τα ψάρια της περιοχής.Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στο τοπικό ψαράδικο μας η στην λαικη να αγοράσουμε φρέσκια σαρδέλα η προτίμηση μας θα είναι μεγάλη σε μέγεθος ο λόγος ότι έχει περισσότερο ψίχα και αίμα για να μας δώσει κατά την διαδικασία ζύμωσης της το επόμενο στάδιο είναι να γεμίσουμε μια κατσαρόλα με θαλασσινό νερό η εμφιαλωμένο ποτέ νερό από την βρύση οι λόγοι είναι έξεις και εδώ δώστε την προσοχή σας το νερό βρύσης όπως ξέρουμε όλοι μας περιέχει χημικά στοιχεία για να δώσει η εταιρία το ελάχιστο βλαβερές περιεχόμενο στον ανθρωπινό οργανισμό τα χημικά στοιχειά αυτά είναι το φθόριο και το χλώριο κάτι που στα ψάρια δεν αρέσει καθόλου και το αντιλαμβάνονται και μέσο των δολωμάτων η της μαλάγρα μας συνεπώς το γλυκό νερό απαγορευται στο παρασκεύασμα μας.Επανέρχομαι στην δημιουργία αφού γεμίσαμε την κατσαρόλα θα τοποθετήσουμε μέσα μια μέτρια ξεφλουδισμένη πατάτα όπως βλέπεται στην ( εικόνα 1 ) Αυτό που Θέλουμε να πετύχουμε όσο άφορά την πατάτα να βυθιστεί τελείως στην κατσαρόλα και να ακουμπήσει στον πάτο αυτής .
  Εν συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε αλάτι με σκοπό να αλλάξουμε το ph (πεχα) του νερού και να δώσουμε άνωση στην πατάτα μας βλέπεται (σχέδιο 3 )                                                     
   Αφού ανυψωθεί η πατάτα μας το πρώτο μέρος της αλμύρας μας είναι έτοιμο εδώ να σας πω ότι το αλάτι θα πέφτει σταδιακά μέχρι να δώσουμε άνωση στην πατάτα ελέγχουμε δηλαδή την ποσότητα αλατιού σταδιακά κατά το ρίξιμο μέσα στην κατσαρόλα και δεν το αδειάζουμε όλο εξ αρχής .      
 Το επόμενο βήμα μας είναι η προσθήκη Ζάχαρης η ποσότητά που θα ρίξουμε είναι μάξιμουμ δυο με τρεις κουταλιές της σούπας και είμαστε έτοιμη και στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της σαρδέλας μας .                                                  
Τέλος θα ρίξουμε μέσα στην αλμυρά μας τις σαρδέλες και θα τις αφήσουμε για 1.30 ώρα περίπου μέσα στο νερό εν συνέχεια θα τις βγάλουμε και θα τις αφήσουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα υγρά .Το επόμενο βήμα είναι η να πάμε να την ψαρέψουμε έτσι όπως έχει ολόκληρη η να συνεχίζουμε πολτοποιώντας την και εν συνέχεια την κάνουμε ζύμη συναταγες για ζύμες υπάρχουνε πάρα πολλές από εκεί και πέρα είναι στις προτιμήσεις τις δίκες σας το τι υλικά θα προσθέσετε στο ζυμαράκι σας καλή επιτυχία να έχετε και καλά αποτελέσματα Κείμενα Γιώργος Μπεσκινης από την διαχειριστική ομάδα της κοινότητας στο facebook :Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΨΑΡΑ !!!!!!https://www.facebook.com/groups/gigin1975/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάρεμα του σαργού