Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Για ένα κομμάτι ψωμί

Το ψωμί είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο άνθρωπος. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα ψάρια της ακτής δεν μπορούν να αντισταθούν στην αρωματική γοητεία του καθιστώντας το ένα εξαιρετικό δόλωμα.


Παλαιότερα,όταν δεν υπήρχαν ακόμη όλα των ειδών επιλογές .Το δόλωμα το έπαιρνες έτοιμο σε σακούλες και σε κουτιά ήταν το ψωμί ο πραγματικός πρωταγωνιστής της προβλήτας του λιμανιού αλλά και του βράχου

Κάθε ψαράς είχε μια χάρτινη σακούλα σε μια γωνία, στην οποία κρατούσε τα υπολείμματα.                  Φέτες,φρυγανιά μερικές κόρες και ψίχες και όταν αποφασίζεις να πάτε για ψάρεμα το δόλωμα ήταν εκεί ωραίο και έτοιμο.
Η ιδέα του ψαρέματος με ξερό ψωμί θα κάνει τους νέους να χαμογελούν, συνηθίζοντας να χρησιμοποιούμε βιομηχανικά προϊόντα όπου τα μυστικά και οι εμπειρίες συμπυκνώνονται.

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι το εγχώριο ψωμί, αυτό του αρτοποιού, εκτός από το ότι είναι πάντα διαθέσιμο και έτοιμο για αλίευση της τελευταίας στιγμής, αν δουλέψει σοφά είναι ένα πολύ κερδοφόρο αλλά και πολύ οικονομικό δόλωμα.

Το να ξέρεις πώς να ψαρεύεις με ψωμί, λοιπόν, θέτει τις βάσεις για τις πιο εξελιγμένες τεχνικές, οι οποίες είναι άχρηστες αν πίσω δεν υπάρχει αυτό που λέμε « Εμπειρία ».
Όσον αφορά το ψωμί και το ψάρεμα, το θήραμα που έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι ο κέφαλος η το μελανούρι ,αλλά «ένα κομμάτι ψωμί» δεν μπορεί να αντισταθεί η να μην να ρίξει μια ματιά, η τσιπούρα, , και όχι μόνον αυτή όπως και πιθανό θήραμα το λαβράκι !!!

Αν το σκεφτείτε, η θανατηφόρα δύναμη του ψωμιού είναι αυτή του δολώματος και του βοσκότοπου μαζί: τίποτα πιο σαγηνευτικό!

Και αν το σκεφτείτε ακόμα καλύτερα, στις παγίδες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή δολώματος, βάζετε το ψωμί και το γεγονός ότι διαλύονται, αφήνοντας διαφανή κομμάτια στο ρεύμα τρελαίνει τα ψάρια που ανεβαίνουν στο μονοπάτι πέφτουν στην αρματωσιά μας.

Μια άλλη επίδειξη της δύναμης του ψωμιού μπορεί να επαληθευτεί στην συρόμενη αρματωσιά πολυάγκιστρο ,όταν προστίθεται μίξη σαρδέλας.

Η φυσική ελκυστικότητα, η οπτική γοητεία που δημιουργεί όταν διασκορπίζεται στο νερό σχηματίζοντας ένα σύννεφο και η μεταφορά αρωματικών ουσιών αντιπροσωπεύει μια απίστευτη προστιθέμενη αξία.

Ειδικά όταν ψαρεύουμε στον πυθμένα, πρώτα απ 'όλα, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.                        
Μακροχρόνια δουλειά αλλά με εγγυημένα αποτελέσματα. Είναι η επεξεργασία που θα κάνουμε στο μπαγιάτικο ψωμί το
βυθίζουμε σε έναν κουβά νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει εντελώς στη συνέχεια καθαρίζεται από όλα τα σκληρά μέρη που δεν έχουν μαλακώσει.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε δουλέψει τη ζύμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχηματίζονται μπάλες οι οποίες πρέπει να στεγνώσουν από το περιττό υγρό τυλίγοντας τις σε ένα βαμβακερό ύφασμα.

Όταν έχουμε τη σωστή μορφή, αρώματα και αρώματα μπορούμε να προσθέσουμε .. όπως θα δούμε αργότερα.

Για να διορθώσετε τη συνοχή, εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ή φρυγανιά.

Σήμερα μια έγκυρη εναλλακτική λύση είναι το πιο εύκολο να δουλέψεις ψωμί με λάδι .Υπάρχουνε πολλές λύσεις για να αυξήσετε τη γεύση του δολώματος. η πιο απλή είναι η πάστα σαρδέλας μετά το γάλα σε σκόνη και το σκόρδο, ένα μείγμα τυριών όπως παρμεζάνα  μέχρι την πυτιά γάλακτος που είχε πάντα καλή επιτυχία μεταξύ των ψαριών.

Στη συνέχεια, απλώς ελευθερώστε τη φαντασία σας και δοκιμάστε διάφορες αλχημείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάρεμα του σαργού