|
Εξαιρετικοί γενικά ψαρότοποι είναι οι μικρές ξέρες και οι μεμονωμένοι ύφαλοι που υψώνονται από μεγάλα βάθη. Για μικρά και μεσαία φαγκριά ψαρεύουμε σε ξέρες που βρίσκονται σε βάθος από 30 έως 50 μέτρα, αλλά ανάλογα με την περιοχή μπορεί να βρεθούν και σε διαφορετικά βάθη. Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι μεσαίου μεγέθους, δηλαδή μηχανισμοί 6000-8000, η διάμετρος της μάνας 0,35 ή νήμα 20 λιμπρών, παράμαλλα 0,30 ? 0,40 χιλιοστά, δυνατά και ευαίσθητα καλάμια με μήκος γύρω στα τρία μέτρα. |
Αν θελήσουμε να αναζητήσουμε μεγαλύτερα φαγκριά, πρέπει να ενισχύσουμε όλο τον εξοπλισμό, δηλαδή μάνα 0,50-0,60 χιλιοστά, παράμαλλα 0,50-0,70, ενώ τα αγκίστρια του τεχνητού θα πρέπει να είναι 3/0-6/0.
Στους ίδιους τόπους με το Φαγκρί βέβαια, κυκλοφορούν και άλλα μεγάλα ψάρια, το δόλωμα αυτό μπορεί να προσελκύσει ακόμη συναγρίδες, ροφούς ή σμέρνες.
Στο ψάρεμα του φαγκριού, καλό είναι να ρίξουμε μαλάγρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιωμένη σαρδέλα που θα φτιάξουμε εμείς ή που πωλείται έτοιμη από τα καταστήματα ειδών αλιείας.
Από εκεί θα προμηθευτούμε και ειδικούς μαλαγρωτές με λάμες, οι οποίες κινούνται από τον κυματισμό του σκάφους και κόβουν τις σαρδέλες, δημιουργώντας θαυμάσιες προϋποθέσεις προσέλκυσης.
|
Συνήθειες του Ψαριού
Πρόκειται -κατά κάποιον τρόπο- με παραλλαγή της συναγρίδας, αλλά διαφέρει από αυτή ως προς το χρώμα αλλά και το σχήμα του κεφαλιού που έρχεται μπροστά πιο κοφτό. Σε κάποια φαγκριά το κόψιμο αυτό είναι αρκετά μεγάλο και χαρακτηριστικό, αυτά οι ψαράδες τα ονομάζουν «κορωνάτα».
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου